יין אדום שותים בטמפרטורת חדר בצרפת. בארץ החמה שלנו יין שמוגש בטמפרטורת החדר יאבד את איכויותיו.
יש לציין , כי קיים שוני בין טמפרטורת הגשה של יין ובין טמפרטורת שימור של יין. הטמפרטורה המומלצת לשימור ארוך זמן של יין הינה 16 מעלות צלזיוס גם ליין אדום וגם ליין לבן. לטמפרטורה זו ניתן להגיע באמצעות מקרר יין.
בכדי להנות משתיית היין יש להקפיד על הגשה בטמפרטורה של 14 ל- 16 מעלות ליינות אדומים.
יינות לבנים רצוי להגיש בטמפרטורה של: 10 ל- 14 מעלות, ויינות מבעבעים (שמפניה, קאוה וכו) יש להגיש בטמפרטורה של: 8 ל- 10 מעלות.
יש לציין , כי קיים שוני בין טמפרטורת הגשה של יין ובין טמפרטורת שימור של יין. הטמפרטורה המומלצת לשימור ארוך זמן של יין הינה 16 מעלות צלזיוס גם ליין אדום וגם ליין לבן. לטמפרטורה זו ניתן להגיע באמצעות מקרר יין.
בכדי להנות משתיית היין יש להקפיד על הגשה בטמפרטורה של 14 ל- 16 מעלות ליינות אדומים.
יינות לבנים רצוי להגיש בטמפרטורה של: 10 ל- 14 מעלות, ויינות מבעבעים (שמפניה, קאוה וכו) יש להגיש בטמפרטורה של: 8 ל- 10 מעלות.